Lista składników: Na biszkopt:
Na masę:
| Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, po jednym żółtku. Na koniec dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ucieramy i ciasto wylewamy na prostokątną formę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C. Zagotowujemy szklankę mleka z cukrem oraz 5 łyżkami dżemu malinowego. W drugiej szklance rozprowadzamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka z dżemem. Masę porządnie studzimy. Ucieramy masło, dodajemy po łyżce budyniu, ucieramy na jednolitą masę (w razie potrzeby dosładzamy). Biszkopt przekrawamy na trzy części, na pierwszą część wykładamy resztę dżemu i rozsmarowujemy. Następnie wykładamy masę, przykrywamy kolejną częścią biszkoptu, wykładamy masę i przykrywamy ostatnim biszkoptem. Smarujemy resztą kremu i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. |