Najnowszy numer Gospodyni już w sprzedaży:)   




Naleśniki z serkiem koperkowym i łososiem na zimno Powrót do listy

Lista składników:

Składniki na ciasto:

  • 2 szklanki mleka,
  • 3 jajka,
  • 1½ szklanki mąki,
  • szczypta soli,
  • 3 łyżki oliwy.

Składniki na farsz:

  • 1 kostka sera białego,
  • 3 łyżki śmietany,
  • sól, pierz,
  • pęczek koperku,
  • pęczek szczypiorku,
  • 100 g łososia wędzonego.

 

 

Wykonanie:

Składniki na ciasto ubijamy mikserem (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany) i smażymy naleśniki. Biały ser mieszamy z solą, pieprzem, śmietaną, dodajemy posiekany szczypiorek oraz posiekany koperek. Mieszamy. Na cały naleśnik wykładamy twaróg i rozsmarowujemy go. Z jednej strony wykładamy paskiem łososia i z tej strony zwijamy naleśnika. Kroimy go na kawałki i nakłuwamy na wykałaczkę. Schładzamy przed podaniem. Podajemy jako zimną przekąskę.