Najnowszy numer Gospodyni już w sprzedaży:)   




Polędwica z warzywami i kaszą Powrót do listy

 

Lista składników:

  • 1/2 kg polędwicy 
  • 2 cebule 
  • olej 
  • 1 papryka zielona 
  • 2 papryki czerwone 
  • 2 cukinie 
  • 2 marchewki 
  • 30 dag kaszy pęczak 
  • sól, pieprz 
  • zioła.

 

 

Wykonanie:

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Polędwicę kroimy na plasterki, solimy i obsmażamy z dwóch stron na patelni. Zdejmujemy z patelni i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojone w kostkę papryki. Dodajemy cukinię pokrojoną w plastry. Całość mieszamy i doprawiamy ziołami i przyprawami. Warzywa powinny być lekko twarde. Podajemy je z kaszą oraz polędwicą.