Gospodyni nr 5/2017 Sprawdźcie o czym piszemy w nowym numerze




Panna cotta z musem malinowym Powrót do listy

Lista składników:

  • 500 ml śmietanki 36%, 
  • 50 g cukru,
  • 1 cukier wanilinowy,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 250 g malin.

 

 

 

Wykonanie:

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dokładnie mieszamy. Śmietanę zagotowujemy na małym ogniu, dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę, mieszamy. Przelewamy do formy i odstawiamy do lodówki. Przygotowujemy mus. Maliny (kilka z nich odstawiamy) ucieramy z cukrem pudrem blenderem. Wyjęty delikatnie z formy deser dekorujemy musem i malinami.