Najnowszy numer Gospodyni już w sprzedaży:)




Smażone krewetki z makaronem i brokułem w sosie pomarańczowym Powrót do listy

 

Składniki:

300 g mrożonych krewetek

2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę

100 ml soku z pomarańczy

1 brokuł podzielony na różyczki

200 g makaronu spaghetti

1 czerwona papryka

1 łyżeczka soli

pieprz

olej

posiekany szczypiorek

 

Wykonanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Następnie gotujemy brokuł al dente w osolonej wodzie. Krewetki mieszamy z czosnkiem i zalewamy je sokiem z pomarańczy. Rozgrzewamy olej i wrzucamy krewetki (marynatę zostawiamy). Smażymy krewetki, aż będą różowe, następnie wlewamy sok pomarańczowy, w którym się marynowały. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy razem.

Mieszamy makaron, brokuł oraz krewetki, nakładamy na talerze i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.