Najnowszy numer Gospodyni już w sprzedaży:)




Łosoś pieczony z dipem koperkowym Powrót do listy

 

 

Lista składników:

  • 2 filety z łososia,
  • pieprz cytrynowy,
  • sól,
  • kilka skrawków masła.

Składniki na dip:
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1 pęczek koperku,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • sól, pieprz.

 

.

 

Wykonanie:

Rybę myjemy pod bieżącą wodą. Tniemy na paski, nie przecinająć skóry. Układamy na folii aluminiowej. Posypujemy pieprzem cytrynowym i solą, układamy skrawki masła. Zawijamy w folię i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180°C

Koperek siekamy, dodajemy jogurt oraz sok z cytryny, sól, pieprz i mieszamy. Upieczoną rybę posypujemy koperkiem i podajemy z dipem.