Najnowszy numer Gospodyni już w sprzedaży:)   




Ryba w musztardzie Powrót do listy

 

Lista składników: 

  • 2 płaty (filety) mintaja 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 4 łyżki musztardy.
 

Wykonanie:

Rybę płuczemy i suszymy za pomocą ręcznika papierowego. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy 4 łyżki musztardy i starannie mieszamy. Płaty ryby nacieramy sosem musztardowo-czosnkowym z obu stron. Następnie układamy je na folii aluminiowej i szczelnie zawijamy, aby sos nie wypłynął podczas gotowania. Wstawiamy do lodówki na 15 min. Schłodzoną rybę gotujemy we wrzątku 10 min. Wyjmujemy, rozwijamy i przekładamy na talerz. Rybę można podawać ozdobioną natką pietruszki i z sałatką z rzodkiewki, ogórka oraz pomidora.