Najnowszy numer Gospodyni już w sprzedaży:)   




Ryba z purée z zielonego groszku i z orzechami Powrót do listy

 

Lista składników:

  • 1 kg płatów ryby bez ości (miruny, mintaja, dorsza) 
  • 1 puszka zielonego groszku 
  • 2 cebule 
  • 100 g orzechów brazylijskich lub nerkowca
  • 1 szkl. bułki tartej 
  • olej do smażenia 
  • 1 kostka mozzarelli 
  • sól. 

 

 

 

 

Wykonanie:

Rybę kroimy na małe kawałki, solimy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z dwóch stron. Gdy ryba jest usmażona, układamy na niej plaster mozzarelli. Cebulę siekamy w kostkę, podsmażamy do miękkości, dodajemy zielony groszek i ucieramy blenderem. Purée układamy na rybie z mozzarellą. Orzechy drobno siekamy i podpiekamy na suchej patelni, po czym posypujemy rybę.