Najnowszy numer Gospodyni już w sprzedaży:)   




Szpinakowe naleśniki z twarogiem i łososiem Powrót do listy

 

Lista składników:

Ciasto:

  • 1 szklanka mleka 
  • 1½ szklanki mąki 
  • 150 g szpinaku
  • 3 jajka 
  • sól 
  • 2 łyżki oleju.
 
Farsz:
  • 200 g twarogu 
  • pęczek szczypiorku 
  • 3 łyżki śmietany 
  • 100 g łososia wędzonego 
  • sól, pieprz.
 

Wykonanie:

Szpinak, jajka, mleko, olej, przyprawy umieszczamy w naczyniu i ucieramy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy mąkę. Całość miksujemy, a następnie smażymy naleśniki. Szczypiorek drobno siekamy, dodajemy ser, śmietanę, przyprawy i mieszamy. Na przygotowane naleśniki układamy plasterki łososia, a następnie twaróg. Całość zwijamy. Na koniec kroimy na mniejsze części jak roladę.