Najnowszy numer Gospodyni już w sprzedaży:)




Tartaletki ze szpinakiem i mięsem Powrót do listy


 

Lista składników:

Składniki na ciasto:

  • 1/2 kostki masła
  • 1 płaska łyżeczka sol
  • 3 łyżki oleju
  • 2 szkl. mąki
  •  2 jaja.

Składniki na farsz:

  • 200 g szpinaku
  • skrawki wędlin, mięs
  • boczek
  • 150 g żółtego sera
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • masło klarowane lub olej.
 

Wykonanie:

Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy nim foremki na tartaletki, tak aby pokryć i brzegi formy. Masło rozgrzewamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a gdy zrobi się miękka, dodajemy szpinak, mięsa i wędliny. Farsz wykładamy na tartaletki. Na wierzchu posypujemy żółtym serem. Pieczemy 30 min w temp. 180°C.