Najnowszy numer Gospodyni już w sprzedaży:)




Zapiekanka z papryką, pomidorami koktajlowymi oraz indykiem Powrót do listy

Lista składników:

  •  200 g filetu z indyka,
  • opakowanie (500 g) makaronu świderki,
  • kolorowe papryki (zielona, pomarańczowa, żółta i czerwona), 
  • pomidory koktajlowe, 
  • ½ szkl. żółtego sera startego na tarce, 
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki masła klarowanego, 
  • 1 duża cebula. 

 

 

Wykonanie:

Mięso i cebulę kroimy w kostkę, szklimy na maśle klarowanym. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Paprykę kroimy w paski, a pomidory koktajlowe na połówki. Usmażone mięso z cebulą, ugotowany makaron, pokrojoną paprykę i pomidory mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do formy do zapiekania, posypujemy serem i zapiekamy ok. 15 min przed podaniem.