Najnowszy numer Gospodyni już w sprzedaży:)




Polędwica z salsą pomidorową Powrót do listy

 

Lista składników:

  • 1 kg polędwicy 
  • 4 pomidory 
  • sól i pieprz
  • cebula 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • olej.

 

 

Wykonanie:

Polędwicę kroimy na kawałki, lekko rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem, smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Smażymy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Przygotowujemy salsę. Cebulę siekamy w kostkę, podsmażamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, sok z cytryny oraz przyprawy. Gotujemy razem około 8 minut. Usmażoną polędwicę podajemy z przygotowaną salsą.