Lista składników:
| Wykonanie: Wołowinę, po odrzuceniu kawałków tłuszczu i żył, kroimy w średniej wielkości kostkę. Mięso wkładamy do miseczki i zalewamy sosem sojowym wymieszanym z winem i mąką ziemniaczaną. Wszystko dobrze mieszamy i pozostawiamy w chłodnym miejscu przez co najmniej godzinę. W tym czasie obieramy i płuczemy warzywa – paprykę kroimy w paski, marchew w paseczki lub słupki, cebulkę w talarki, a od imbiru odkrawamy kilkanaście bardzo cienkich plasterków. Pędy bambusa odsączamy. Na głębokiej patelni podgrzewamy tłuszcz, na który wrzucamy kawałki wołowiny i smażymy na średnim ogniu przez kilka minut. Wyciągamy mięso i na tym samym tłuszczu smażymy również przez kilka minut pokrojone warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym ryżem.
|